Bianca-Rexwinkel-Kleur

Over Bianca Rexwinkel

Bianca-Rexwinkel-coach
Bianca-Rexwinkel-vrouw40jaar

Wat wil ik nu

Ik ben en ondernemende vrouw. Een laatbloeier kun je zeggen. In de tweede helft van mijn leven wil ik er nog alles uithalen. 

Inmiddels ben ik de 50 gepasseerd en doe ik de dingen waar ik energie van krijg. Dagelijks stel ik mijzelf de vraag of ik dingen doe waar ik blij en gelukkig van word.

In het verleden was ik mijzelf daar niet van bewust. De vraag “Wat wil Ik nu”, kwam totaal niet in mij op. Voor mij was belangrijk dat mijn gezin gelukkig was want dat maakte mij gelukkig.

In 2005 verhuisde we met het hele gezin naar de Verenigde Staten. We woonde in de buurt van Seattle. Ik maakte kennis met een andere cultuur. Doordat er zoveel veranderde kreeg ik ook ruimte om over mijzelf na te denken. Wat wilde ik in mijn nieuwe leven?

De kinderen waren hele dagen naar school en ik had meer dan genoeg tijd voor mijzelf. Steeds vaker werd ik gevraagd om dames uit mijn omgeving een kledingadvies te geven. Dat bracht mij op het idee om dat professioneel aan te pakken.

Ik ging naar New York om een Image Consulting opleiding te volgen.

Vervolgens ging ik naar San Francisco om bij Carla Mathis een autoriteit op het gebied van kleur een week lang een training te volgen over kleur.

Diverse vrouwen heb ik mogen begeleiden naar een nieuwe uitstaling in kleding en kleur.

In 2007 moest ik met mijn kinderen door omstandigheden terugkeren naar Nederland.

Mijn passie wilde ik hier voortzetten. Er waren alleen andere uitdagingen die belangrijker waren.

De afgelopen jaren bleef mijn passie mijn leven doorkruisen.

Toen ik 50 werd heb ik mijzelf de vraag gesteld wat wil ik nu nog doen in de tweede helft van mijn leven? De kinderen zijn inmiddels volwassen en mijn leven is weer helemaal op orde.

Als eerste heb een HBO opleiding Coaching en Organisatie en Verandering succesvol afgerond. Wat een overwinning was dat. Het coachen wilde ik combineren met mijn passie voor kleding en kleur.

Daarom ben ik mij de afgelopen jaren gaan verdiepen in de psychologie van kleur. Kleur doet zoveel meer dan de meeste mensen beseffen.

Nu zet ik mijzelf in om ook andere vrouwen te helpen met hun ontdekkingsreis naar wat zij nu nog echt willen in de tweede helft van hun leven. Ze hebben altijd voor anderen gezorgd dat ze zijn vergeten om voor zichzelf te zorgen. Je kan niet langer wachten want voordat je het weet verstrijken de jaren en blijven het verlangens.

Neem nu die stap en wees dankbaar aan het einde van je leven dat je er alles uit gehaald hebt.
Samen gaan we aan de slag. Jij gaat bepalen wat je wilt en ik zorg dat je het gaat doen.

Mijn Powerkleur is Camel De vrolijke aanpakker.

Deze kleur heb ik het afgelopen jaar echt aangetrokken en daarmee heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling verder in gang gezet.

Nu ben ik bezig met de dingen die mij heel veel energie geven en wil ik andere vrouwen laten zien dat dit mogelijk is.

Je wilt toch niet aan het einde van je leven denken: Had ik maar….”?

Mijn visie is heel simpel,

Iedere vrouw heeft de Power in zich. Je moet alleen jezelf niet blijven wegcijferen. Je wordt een leuker en gelukkiger persoon als je tijd voor jezelf neemt.

Stel jezelf de vraag “Wat wil ik nu”. Doe dat niet morgen, maar vandaag.

Je begint met de tweede helft van je leven dus uitstellen heeft geen zin.

Kies nu voor jezelf, want het zou zonde zijn als je terugkijkt op je leven en bedenkt…

”Had ik maar….”.

Wat je over mij moet weten,

Als je met mij in gesprek gaat voor een coachtraject je niet moet schrikken van de glinstering in mijn ogen.

Ik je spontaan een compliment kan geven terwijl jij dat niet verwacht.

Je zal vertellen dat je je schoenen moet poetsen omdat hoe ze eruitzien echt niet kan.

Voor mijn werk alles tot in de puntjes verzorg.

Over ieder detail denk ik te lang na en verander ik nog op het laatste moment als het beter kan.

Als je mij zou kennen,

Dan weet je dat er van Bianca twee zijn. Ik ben namelijk een eeneiige tweeling. Als ik je dus straal voorbij loop op straat dan heb ik geen kapsones maar zal dit mijn tweelingzus zijn.

Mijn man wordt soms gek van mij omdat ik alles symmetrisch neerzet in ons huis.

In de zomer zie jij mij iedere dag met mijn Ray-Ban zonnebril op sterkte met roze glazen. Ik word er vrolijk van.

Je kunt mij wakker maken voor een gebakje al is het 7 uur in de ochtend. Detective series op tv zijn mijn favoriet bij voorkeur Engels of Scandinavische.

Glassex en keukenrol zijn onmisbaar in mijn huishouden.

Mijn dochter probeer ik bewust te maken van wat zij per maand uitgeeft. Ik vermenigvuldig zelf alles maal 12 en dat doe ik dus ook bij haar. Steevast roept ze “ja mam maal 12”.

Van mijn sportmaatjes heb ik een oorkonde ontvangen omdat mijn make-up na een flinke workout nog vlekkeloos op mijn gezicht zit.

Bianca-Rxwinkel
Bianca-Rexwinkle-Vrouw50jaar

Ervaring

De laatste jaren ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling en merk en zie die ontwikkeling ook bij mijzelf. Ik sta dus open voor verschillende manieren van ontwikkeling en het leek mij erg interessant om te horen en zien wat kleuren met je doen.
Een vriendin was erg enthousiast over Bianca en tijdens de voorbereiding (telefoongesprekken) merkte ik dat er een goede klik was.
Bianca heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben, waar ik voor sta, welke kleuren daaraan verbonden zijn, hoe je die kunt toepassen en wat dat kan opleveren.
Bianca is erg toegankelijk en je voelt je gelijk op je gemak. Ze legt alles rustig uit en zoekt naar een manier om het geheel te snappen en toe te passen. Erg persoonlijk dus!
Het heeft mij weer meer inzicht gegeven in mijzelf. De kleuren pas ik soms al toe en iets wat ik voorheen niet snel zou dragen heb ik nu vaak aan. Het grappige is dat ik hierover positieve opmerkingen krijg van mijn omgeving.
Ik had een kleine drempel omdat je toch een spiegel voorgehouden krijgt, het gaat over mij. Dus had even de tijd nodig om daar ruimte voor te maken. Toen die ruimte er eenmaal was, was ik blij dat ik dit traject gedaan heb.
De kleurenanalyse is een leuke, luchtige manier met toch ook diepgang.