Ken jij jezelf

Ken jij jezelf?

 

In mijn praktijk zie ik veel vrouwen. Elke dame heeft zo haar eigen reden om met zichzelf aan de slag te gaan.

  • Een nieuwe start na een scheiding
  • Een switch in haar carrière en niet goed weten welke kant ze op wil
  • Werken aan meer zelfvertrouwen
  • Kinderen zijn het huis uit en wat ga ik doen

Noem maar op.

Vooraf maakt ze een test en daaruit komt een persoonlijk kleur rapport. Iedere keer weer vind ik de reactie op de uitkomst hiervan zo enorm mooi. Het lijkt wel of ze een spiegel krijgt voorgehouden. Voor het eerst ziet ze hoe mooi, bijzonder en welke mooie eigenschappen ze heeft.

Vandaag vertel ik je iets meer over 1 onderdeel uit dit rapport.

 

Hoe doe jij de dingen in je dagelijks leven?

In je dagelijks leven doe jij de dingen op jouw manier. Jij als vrouw hebt je eigen persoonlijkheid. Je begrijpt jezelf beter als jij jezelf hiervan bewust bent.

In de basis zijn er 4 persoonlijkheden.

  1. Ben jij iemand die graag zelf de dingen bepaalt? Jij neemt graag de leiding en neemt andere daarin mee. Jij weet heel goed wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken.
  2. Ben jij iemand die graag met anderen wil samenwerken? Je houdt graag rekening met anderen. Je hebt er geen moeite mee jezelf aan te passen of weg te cijferen voor een ander.
  3. Ben jij iemand die niet van verandering houdt? Je laat graag de dingen zoals ze zijn. Als het op een andere manier moet dan heb je de tijd nodig om daaraan te wennen.
  4. Ben jij iemand dit vol zit met ideeën? Wil jij graag anderen inspireren. Je hebt het ene idee na het andere.

 

In welke persoonlijkheden herken jij jezelf?

Stuk voor stuk zijn het mooie persoonlijkheden. Het is heel mooi dat we niet allemaal hetzelfde zijn.

Als jij van jezelf weet hoe jij bent als persoon kun je dat in je dagelijks leven goed inzetten en kan je veel dingen bereiken.

Heb jij al een tijd het gevoel dat waar je werkt jij niet tot je recht komt? Ben jij iemand met de kwaliteit dat je initiatieven neemt en heb je die vrijheid niet in je huidige functie. Dit ligt niet aan jou maar aan de omgeving waarin je werkt. Misschien wordt het tijd om te kijken naar een andere uitdaging.

Cijfer jij jezelf te veel weg en wordt het tijd dat jij meer aan jezelf mag gaan denken. Je vindt het heel vanzelfsprekend want je hebt de afgelopen jaren niet anders gedaan. Maar nu voel je dat het jouw tijd is. Hoe doe je dat?

 

Hoe heb ik dat gedaan.

Ik ben iemand die anderen wil inspireren. Maar ik moet mijn ideeën ook omzetten in daden. Iedere dag ben ik mijzelf daarvan bewust. Dit inzicht heb ik eigenlijk pas gekregen toen ik mijn eigen persoonlijkheidsrapport had ingevuld.

Het heeft gemaakt dat ik nu mijn eigen bedrijf heb. Ik heb mijzelf letterlijk gezegd: Bianca nu ga jij het doen. Niet meer dromen maar gaan doen”.

Is het spannend? Ja het is spannend. Maar doordat ik dit nu weet kan ik stappen maken.

Hoe beter jij weet wie je bent hoe beter jij jezelf kan zijn. Je voelt je meer zelfverzekerd en blij en uiteindelijk gelukkiger.

Wil jij die stap maken om inzicht in jezelf te krijgen?